Close
Mosevej 11b, 8450 Hammel, Danmark
+45 8696 1819, info@hammelgolfklub.dk

Kun 12 kilometer vest for Århus i de mest naturskønne omgivelser ligger Hotel Nilles Kro, tæt på storbyen, Den Gamle By, Moesgård Museum, Tivoli Friheden, Hammel Golf Klub, Randers Regnskov og strand.
Efter en større renovering fremstår kroen som én af de smukkeste i Østjylland, kendt for sit høje gastronomiske niveau.

Kroen ligger ved landevejen. Det er en rigtig landevejskro; men Nilles Kro er også en ældgammel landsbykro! – Hvordan det? Jo, det hænger sådan sammen:

Landsbyen Skjoldelev ligger nogle hundrede meter vest for kroens nuværende placering, og Nilles Kro er en direkte videreførelse af Skjoldelev Kro, og den er stadig en del af denne landsby – om end beliggende alleryderst mod øst.

“Hvor der er en kirke er der også en kro”, siger en gammel talemåde. I Skjoldelev var der en kirke, og kroen – kongelig privilegeret – lå lidt vest for den. Kirken forsvandt, men kroen levede videre.

Fra 1834 var Skjoldelev centrum for en valgkreds, som omfattede 14 kommuner i nabolaget. Indtil 1901 foregik valgene ved håndsoprækning. Folk kom i hundredvis til Skjoldelev ved hjælp af heste eller med “apostlenes”. Forud for valgdagen gik gerne nogle dage med politisk og praktisk forberedelse. Når valget havde fundet sted, fejrede man sejren i kroen, og der gik gerne flere dage, inden folk i Skjoldelev og de sædvanlige rejsende igen havde den for sig selv. Med kommunalreformen i 1970 ophørte Skjoldelevs status som valgkreds.

En anden sæsonbegivenhed var den årlige markering af sommerens begyndelse. Nogle hundrede meter øst for landevejen ligger inde i skoven det berømte voldsted med Niels Ebbesens Eg. (Niels Ebbesen, en Nordjysk herremand, der i kampen mod Holstenerne, var fører for en lille flok der 1. april 1340 dræbte Den kullede greve). Pinsemorgen valfartede – og det sker såmænd stadig – ungdommen fra Skjoldelev og fra nabolaget i øvrigt her til for at se “pinsesolen danse”.

Fra 1952 hed kromanden Niels Christian Andersen. Han blev kaldt “Nille”. Han ville gerne være behjælpelig med at stille tørsten og etablerede et midlertidigt udskænkningssted netop her ved landevejen på en grund som tilhørte Skjoldelev Kro. Det fik permanent karakter som sommerrestauration ved landevejen Randers-Skanderborg.

Da der blev flere og flere biler samtidig med, at der blev færre og færre mennesker i landsbyerne, blev kroen i Skjoldelev nedlagt men genopstod i årene efter 1954 som en Fugl Fønix i form af Nilles Kro. Nille fik bevilling som gæstgiver og beværter. I nye og smukke omgivelser, efterhånden også i nye og smukke bygninger, men med Skjoldelev Kros tradition i ryggen kan Nilles Kro være til gavn og glæde for gæsten, som den har været det i århundreder.

Hotel Nilles Kro er beliggende 13 km fra Hammel Golf Klub

"Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre bane lære ..."

Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre baner lære meget af.

Betjening i restaurant var super hele vejen, vi var 53 veteraner, og ikke een gik sulten hjem.

Tak tak, kommer gerne igen.

Tak for en fin træningsdag i sidste uge i forbindelse med mit ophold på Nørgaards Højskole. Og efterfølgende runde på jeres smukke baner.

Jeg har kun spillet golf i ti måneder og er ikke nogen vårhare, så niveauet er ikke så højt. Men jeg blev meget begejstret for Ian’s træning og de teorier, som ligger bag og tror at de vil kunne gøre, at jeg kan nå at blive en tilfreds og glad golfspiller inden timeglasset løber ud.

Hedda SandemoseMedlem Smørrum Golf Club

Jeg er 54 år, har hcp. 15, har spillet golf i mange år, har læst mange bøger om golfsvinget og har haft et utal af instruktionstimer med diverse proer gennem årene. Men de senere år har jeg haft svært ved at spille op til mit handicap, jeg har ramt bolden dårligt og ustabilt, og det har ikke været helt så sjovt at spille golf som tidligere.

Dette kursus er simpelthen den bedste golfinstruktion, jeg nogensinde har fået - uden sammenligning!

Indrømmet - jeg var skeptisk. Ikke noget med “snotten i måtten”, “stramme fjederen op”, “ikke svaje”, “strakt venstre arm”, “ikke kigge op”.

Alt det kan man godt aflære - og det virker!

I stedet fokuseres på at slappe af og nyde det - at få rytme ind i golfsvinget, og nu kan jeg pludselig ramme bolden godt igen, og slå længere. Ikke hver gang, men svinget er i tydelig bedring, og der er meget færre ting at stå med i hovedet!

Jeg kan kun anbefale “Positive Impact Golf” hos Ian.

Prøv det, hvis du også synes, at det hele er blevet noget forkrampet, stift og knap så sjovt.

Niels Jørgen StrømMedlem Hammel Golf Klub

Som borgmester i 1992 var jeg naturligvis optaget af at skabe en positiv udvikling i byen og medvirke til, at vi i kommunen havde de rette varer på hylderne, som kunne tiltrække og fastholde borgere. Her så jeg en golfklub som et stort aktiv. Derfor føler jeg mig privilegeret over at have været med til at fostre ideen og tage initiativ til HGK. Det var utroligt spændende at få lov at være med på den første del af rejsen.

Niels Erik NielsenTidl. Borgmester, Favrskov Kommune

Til dags dato nævnes Hammel Golfklub ofte, når erfaringer og oplevelser diskuteres både blandt de ansatte hos ECCO Tour, men også blandt de spillere, som i flertal stadig omtaler Hammel Golfklubs greens, som ”de bedste nogensinde”. Ganske imponerende for en klub, som kun de færreste i vores netværk kendte til inden den hyggelige juni-turnering i 2012.

 

Flemming AstrupDirektør ECCO Tour

Ecco Tour 2012 på Hammel Golf Klubs anlæg er [...] i den grad med til at sætte Favrskov Kommune på landkortet på en positiv og særlig måde. Vi vil gerne vise omverdenen. at Favrskov Kommune også har noget at byde på, når det gælder eliteidræt.

Nils BorringBorgmester, Favrskov Kommune

Hammel Golf Klub er en dejlig klub, med de rigtige værdier

Jeg syntes Hammel Golf Klub er et fantastisk sted af være. Man føler sig velkommen altid.

En rigtig dejlig bane og flot stand. Meget positiv oplevelse

I har en superbane. Super klub – glade medlemmer

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.