Close
Mosevej 11b, 8450 Hammel, Danmark
+45 8696 1819, info@hammelgolfklub.dk

Hvis en spiller ved spil af hul 8, 9 eller 10 ikke ved, om bolden er i strafområdet, kan spilleren spille en provisorisk bold efter reglerne for et strafområde. I hvilke situationer er det, du kan have fordel af og også må benytte denne lokalregel? Det forklares nedenfor ved at beskrive 3 scenarier, ét for hvert af de tre huller 8, 9 og 10. Eksempel for hul 8 På hul 8 kan der være tvivl om, hvorvidt bolden har passeret grænsen til strafområdet på green-siden af søen, og det er en lang tur at gå over for at finde ud af det for evt. derefter at gå tilbage igen for at droppe. Eksempel for hul 9 På hul 9 er der flere tilfælde, hvor der kan være tvivl, om bolden landede i strafområdet. Det kan for eksempel være, hvis din bold er lidt i højre fra tee, og du er i tvivl om den blev fanget af det store træ og faldt i vandet, eller om den passerede forbi træet. Eller hvis din bold er i venstre langs søen. Eksempel for hul 10 På hul 10 kan der ved et slag i venstre være tvivl, om bolden har passeret søen eller ej. Det er en lang tur over på den anden side for at kigge efter. Fremgangsmåde ved at anvende lokalreglen for at spare tid I alle tre eksempler kan du med denne lokalregel undgå at skulle gå frem for at undersøge, om din bold er uden for strafområdet og derefter måske at skulle gå tilbage for at droppe. Lokalreglen betyder, at du kan vælge at spille en provisorisk bold på én af følgende måder:

  • fra forrige sted
  • fra et lempelsesområde tilbage på flaglinjen i forhold til hvor bolden krydsede grænsen til strafområdet
  • ved at benytte det sidelæns drop i forhold til hvor bolden krydsede grænsen til strafområdet
  • ved spil af hul 9 at benytte den etablerede droppezone
  1. Når du derefter går frem for at undersøge, hvad der er sket med din oprindelige bold, har du tre muligheder: Du finder den oprindelig bold uden for strafområdet og skal derfor spille den og opgive den provisoriske.
  2. Du finder ikke den oprindelige bold og skal derfor spille den provisoriske bold (med 1 strafslag).
  3. Du finder den oprindelige bold i strafområdet og skal nu vælge mellem at spille den, som den ligger (uden strafslag) eller spille videre med den provisoriske (med 1 strafslag).

OBS, læg mærke til: For alle tre huller gælder, at hvis du har set bolden lande i strafområdet, må du ikke spille en provisorisk bold, men skal i stedet gå frem efter én af de fire muligheder i Regel 17.1, hvilket vil sige, at du skal enten spille bolden, som den ligger i strafområdet, eller med 1 strafslag vælge mellem 1) at spille fra forrige sted, 2) at gå tilbage på flaglinjen, eller 3) at anvende det sidelæns drop. Se evt. flere detaljer i lommeguiden eller regelbogen.

På hul 9 er der desuden etableret en droppezone, der kan anvendes.

.

TESTIMONIALS

Hvad andre siger om os

"Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre bane lære ..."

Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre baner lære meget af.

Betjening i restaurant var super hele vejen, vi var 53 veteraner, og ikke een gik sulten hjem.

Tak tak, kommer gerne igen.

Tak for en fin træningsdag i sidste uge i forbindelse med mit ophold på Nørgaards Højskole. Og efterfølgende runde på jeres smukke baner.

Jeg har kun spillet golf i ti måneder og er ikke nogen vårhare, så niveauet er ikke så højt. Men jeg blev meget begejstret for Ian’s træning og de teorier, som ligger bag og tror at de vil kunne gøre, at jeg kan nå at blive en tilfreds og glad golfspiller inden timeglasset løber ud.

Hedda SandemoseMedlem Smørrum Golf Club

Jeg er 54 år, har hcp. 15, har spillet golf i mange år, har læst mange bøger om golfsvinget og har haft et utal af instruktionstimer med diverse proer gennem årene. Men de senere år har jeg haft svært ved at spille op til mit handicap, jeg har ramt bolden dårligt og ustabilt, og det har ikke været helt så sjovt at spille golf som tidligere.

Dette kursus er simpelthen den bedste golfinstruktion, jeg nogensinde har fået - uden sammenligning!

Indrømmet - jeg var skeptisk. Ikke noget med “snotten i måtten”, “stramme fjederen op”, “ikke svaje”, “strakt venstre arm”, “ikke kigge op”.

Alt det kan man godt aflære - og det virker!

I stedet fokuseres på at slappe af og nyde det - at få rytme ind i golfsvinget, og nu kan jeg pludselig ramme bolden godt igen, og slå længere. Ikke hver gang, men svinget er i tydelig bedring, og der er meget færre ting at stå med i hovedet!

Jeg kan kun anbefale “Positive Impact Golf” hos Ian.

Prøv det, hvis du også synes, at det hele er blevet noget forkrampet, stift og knap så sjovt.

Niels Jørgen StrømMedlem Hammel Golf Klub

Som borgmester i 1992 var jeg naturligvis optaget af at skabe en positiv udvikling i byen og medvirke til, at vi i kommunen havde de rette varer på hylderne, som kunne tiltrække og fastholde borgere. Her så jeg en golfklub som et stort aktiv. Derfor føler jeg mig privilegeret over at have været med til at fostre ideen og tage initiativ til HGK. Det var utroligt spændende at få lov at være med på den første del af rejsen.

Niels Erik NielsenTidl. Borgmester, Favrskov Kommune

Til dags dato nævnes Hammel Golfklub ofte, når erfaringer og oplevelser diskuteres både blandt de ansatte hos ECCO Tour, men også blandt de spillere, som i flertal stadig omtaler Hammel Golfklubs greens, som ”de bedste nogensinde”. Ganske imponerende for en klub, som kun de færreste i vores netværk kendte til inden den hyggelige juni-turnering i 2012.

 

Flemming AstrupDirektør ECCO Tour

Ecco Tour 2012 på Hammel Golf Klubs anlæg er [...] i den grad med til at sætte Favrskov Kommune på landkortet på en positiv og særlig måde. Vi vil gerne vise omverdenen. at Favrskov Kommune også har noget at byde på, når det gælder eliteidræt.

Nils BorringBorgmester, Favrskov Kommune

Hammel Golf Klub er en dejlig klub, med de rigtige værdier

Jeg syntes Hammel Golf Klub er et fantastisk sted af være. Man føler sig velkommen altid.

En rigtig dejlig bane og flot stand. Meget positiv oplevelse

I har en superbane. Super klub – glade medlemmer