Close
Mosevej 11b, 8450 Hammel, Danmark
+45 8696 1819, info@hammelgolfklub.dk

Dresscode

Kære ”Onslow” og ”Rose”,

I Hammel Golf Klub er vi i den heldige situation at vi har en meget liberal dress code, således formuleret i Nyhedsbrev helt tilbage i 2005, og efterfølgende gentaget flere gange

Vi har ingen officielle regler for påklædning i Hammel Golf Klub.

Bestyrelsen har hidtil syntes, at medlemmer og gæster selv har fundet ud af hvilken påklædning, det er passende og rimeligt at være iført, når man færdes i klubben, og spiller banen. Men noget tyder på, at det kan blive nødvendigt at lave fastere regler for påklædning. Begrundelsen er, at vi hen over sommeren har set flere herrespillere optræde i f.eks. undertrøje, fodboldshorts og lignende og damer i meget luftige bluser. Det er vi lidt kede af, idet vi ikke mener, at det er passende påklædning, når man spiller golf. Vi vil helst undgå faste regler for påklædning, derfor opfordrer vi alle til at opretholde en passende selvjustits.”

Således altså formuleret tilbage i sensommeren 2005. Hvordan de kommende sommre bliver kan vi kun gætte og håbe på – forhåbentlig vejr til at vi kunne droppe regntøjet, og finde sommertøjet frem. Hvilket gør at den gamle artikel er fundet frem og finpudset.

Onslow og Rose fra TV-Serien ”Keeping Up Appearances” – eller den danske titel ”Fint Skal Det Være” er skræk eksempler på forkert dress code, f.eks. hvis de kom på golfbanen.

Men desværre sker det fra tid til anden at et medlem af Hammel Golf Klub, eller måske en gæstespiller møder op, og til forveksling ligner den gode Mr. Onslow eller Rose. Men kan vi ikke godt blive enige om at der er forskel på at sidde hjemme i sofaen, men benene oppe på bordet, en dåseøl i hånden, og lufte de bare overarme i en gammel skæv undertrøje, og så bevæge sig rundt på golfbanen. Den slags påklædning hører IKKE hjemme på golfbanen. Og for at blive i TV-Serien, så kan vi måske også blive enige om at damer i små shorts og tynde sol toppe, de hører til på stranden, eller i en komedie Tv-serie, hvor der bliver gjort grin med det bedre borgerskab.

Lad os hjælpe hinanden med lidt selvjustits – og ikke mindst selvkritik. Når din spille partner møder op i badesandaler, uden strømper og i et par fodboldshorts fra de glade EM-dage, så fortæl på en pæn måde, at det er ikke passende påklædning på golfbanen.

Når ”Onslow” gentagne gange næsten ”moon’er” dig, når han skal ned og læse putte linie, så man kan se det meste af ”sparegrisen” – så bed ham samle bukserne op, og evt. anskaffe sig et par bukser med lidt højere talje. Eller når ”Rose” er så nedringet at det er nummeret før topløs, så fortæl hende blidt, at hun befinder sig på en golfbane og ikke på Moesgaard strand. Hver ting til sin tid.

Alternativet er, at Bestyrelsen i Hammel Golf Klub skal indføre en egentlig dresscode, og at Baneservice også skal til at være dress-patrulje. Lad Baneservice koncentrere sig om gæstespillere med banetilladelse, samt om spilletempo på banen.

Hvis man undersøger hvilke regler for dress code, der er i forskellige klubber, er det meget varierende. Lige fra ingen regler til meget stringente regler. Men lad os beholde den liberale holdning, og indstilling vi har i Hammel Golf Klub. Lad os hjælpe hinanden med at fortælle Onslow og Rose, hvad der er passende dress code.

De bedste ønsker om god golf på Hammel Golf Klubs bane

HGK Medie Group

TESTIMONIALS

Hvad andre siger om os

"Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre bane lære ..."

Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre baner lære meget af.

Betjening i restaurant var super hele vejen, vi var 53 veteraner, og ikke een gik sulten hjem.

Tak tak, kommer gerne igen.

Tak for en fin træningsdag i sidste uge i forbindelse med mit ophold på Nørgaards Højskole. Og efterfølgende runde på jeres smukke baner.

Jeg har kun spillet golf i ti måneder og er ikke nogen vårhare, så niveauet er ikke så højt. Men jeg blev meget begejstret for Ian’s træning og de teorier, som ligger bag og tror at de vil kunne gøre, at jeg kan nå at blive en tilfreds og glad golfspiller inden timeglasset løber ud.

Hedda SandemoseMedlem Smørrum Golf Club

Jeg er 54 år, har hcp. 15, har spillet golf i mange år, har læst mange bøger om golfsvinget og har haft et utal af instruktionstimer med diverse proer gennem årene. Men de senere år har jeg haft svært ved at spille op til mit handicap, jeg har ramt bolden dårligt og ustabilt, og det har ikke været helt så sjovt at spille golf som tidligere.

Dette kursus er simpelthen den bedste golfinstruktion, jeg nogensinde har fået - uden sammenligning!

Indrømmet - jeg var skeptisk. Ikke noget med “snotten i måtten”, “stramme fjederen op”, “ikke svaje”, “strakt venstre arm”, “ikke kigge op”.

Alt det kan man godt aflære - og det virker!

I stedet fokuseres på at slappe af og nyde det - at få rytme ind i golfsvinget, og nu kan jeg pludselig ramme bolden godt igen, og slå længere. Ikke hver gang, men svinget er i tydelig bedring, og der er meget færre ting at stå med i hovedet!

Jeg kan kun anbefale “Positive Impact Golf” hos Ian.

Prøv det, hvis du også synes, at det hele er blevet noget forkrampet, stift og knap så sjovt.

Niels Jørgen StrømMedlem Hammel Golf Klub

Som borgmester i 1992 var jeg naturligvis optaget af at skabe en positiv udvikling i byen og medvirke til, at vi i kommunen havde de rette varer på hylderne, som kunne tiltrække og fastholde borgere. Her så jeg en golfklub som et stort aktiv. Derfor føler jeg mig privilegeret over at have været med til at fostre ideen og tage initiativ til HGK. Det var utroligt spændende at få lov at være med på den første del af rejsen.

Niels Erik NielsenTidl. Borgmester, Favrskov Kommune

Til dags dato nævnes Hammel Golfklub ofte, når erfaringer og oplevelser diskuteres både blandt de ansatte hos ECCO Tour, men også blandt de spillere, som i flertal stadig omtaler Hammel Golfklubs greens, som ”de bedste nogensinde”. Ganske imponerende for en klub, som kun de færreste i vores netværk kendte til inden den hyggelige juni-turnering i 2012.

 

Flemming AstrupDirektør ECCO Tour

Ecco Tour 2012 på Hammel Golf Klubs anlæg er [...] i den grad med til at sætte Favrskov Kommune på landkortet på en positiv og særlig måde. Vi vil gerne vise omverdenen. at Favrskov Kommune også har noget at byde på, når det gælder eliteidræt.

Nils BorringBorgmester, Favrskov Kommune

Hammel Golf Klub er en dejlig klub, med de rigtige værdier

Jeg syntes Hammel Golf Klub er et fantastisk sted af være. Man føler sig velkommen altid.

En rigtig dejlig bane og flot stand. Meget positiv oplevelse

I har en superbane. Super klub – glade medlemmer

Lokale Ordens- og Etikettesregler

Start fra 1. teested.

Der skal startes fra 1. teested, med mindre

 • man deltager i en turnering med gunstart – eller
 • man deltager i en begynderturnering, hvor 1.-7. og 17. – 18. hul er lukkede. Når dette er tilfældet må der startes fra 8. hul. – eller
 • baneservvice i særlige tilfælde tillader start fra andwet teested

Start fra 3. hul

Start fra 3. hul er ikke tilladt, med mindre Baneservice i særlige tilfælde giver tilladelse.

Starttider:

Boldrende- og bestillingstider skal overholdes. Er man ikke klar til tiden fortaber man spilleretten

Søgning efter bolde er forbudt ved out of bounds på:

 • marken ved hul 6 og 8
 • bag vildthegnet på 12. 13. og 17. hul
 • den modsatte side af grusvejen ved 18. hul.

Fortrinsret på banen:

En hurtigere spillende gruppe skal vinkes igennem, hvis gruppen foran ikke holder sin plads på banen eller der er et ledigt hul foran gruppen – uanset antallet i den bagfra kommende hurtigere gruppe

I Weekends og helligdage fra kl. 9.00 til 13.00. har 3 og 4-bolde fortrinsret og skal kun lukke hurtigere spillende grupper igennem, hvis de ikke holder deres plads på banen eller der er et ledigt hul foran gruppen.

Spilletempo:

En gruppe, der taber afstand til en gruppe foran, skal snarest finde et passende tidspunkt for at vinke bagfra kommende igennem og “gennemgang” skal se­nest ske, hvor der er opstået et helt huls afstand til gruppen foran.

En gruppe, der søger efter en bold, skal vinke ventende spillere bagved igen­nem, hvis bolden ikke let findes, dvs. inden for 1 min.

Baneservice:

Henstillinger fra Baneservice skal følges. Spillere, der ikke følger henstillinger fra baneservice, indberettes til Ordensudvalget. Ved grove overtrædelser af ordens- og etikettereglerne er baneservice bemyndiget til at bortvise spilleren.

Overtrædelse af ordens- og etikettereglerne kan medføre karantæne.

De 10 bud for hurtigere golfspil

 1. Vær klar til at slå det det er din tur. Mærk din bold omhyggeligt før der slås ud, så man undgår tvivl, og husk altid at have en provisorisk bold klar.
 2. Gå hurtig mellem slagene.
 3. Forbered dit næste slag i tankerne, med analyse af afstand, vind og køllevalg, mens du går frem mod din bold.
 4. Stil din vogn eller bag, så du hurtigt kan komme videre, ikke mindst ved greenen.
 5. Putt korte putts ud og marker kun bolden på green, når det er absolut nødvendigt.
 6. Vent med at skrive scorekortet ved næste teested, og hvis du har honnøren, til efter du har drivet.
 7. I private runder, gå frem i siden (uden at tilsidesætte sikkerheden), når dine medspillere slår, og lad den, der først er klar, slå først, uanset honnør og afstand til hullet.
 8. Lad holdet bagved gå igennem så snart der er opstået et hul til holdet foran jer, eller hvis i skal lede mere end et øjeblik efter en bold.
 9. Tag omhyggelig pejling både på din egen og dine medspilleres bolde, hvis de slås i rough, så i leder i det rigtige område.
 10. Slå en provisorisk bold, hvis der er risiko for, at din bold kan være tabt eller out of bounds.

HUSK – at hvis en 4-bold sparer 1 minut og 40 sekunder pr. hul, ved ganske små tiltag, bliver de 18 huller spillet 30 minutter hurtigere

Golfbladet – december 2003