Close
Mosevej 11b, 8450 Hammel, Danmark
+45 8696 1819, info@hammelgolfklub.dk

Banetilladelse og spil på andre baner (DGU-kort)

Golf er et herligt spil uanset alder og evner, men det er også et farligt spil, hvis du ikke har lært, hvordan du skal opføre dig, når du spiller golf. Det gælder, når du er på banen, men naturligvis også alle andre steder på og omkring golfbanen.For at du selv og alle andre på golfbanen får en god oplevelse, er det også nødvendigt, at vi alle overholder nogle enkle regler for god opførsel. I golfen kalder vi det etiketteregler.

Golf er også et spil, hvor du er din egen dommer, det vil sige, at du selv idømmer dig straffeslag, når du bryder reglerne! Det kræver naturligvis, at du kender reglerne, og ikke mindst at du er ærlig.

Så ud over at du skal lære selve spillet med bold og køller, skal du altså også lære noget om sikkerhed, opførsel og regler, før du bliver sluppet løs på verdens utallige golfbaner.

Hvad betyder “banetilladelse” og DGU-kort?

  • Når du har fået banetilladelse (se beskrivelsen af uddannelsesforløbet under punktet “Hvordan”), betyder det, at du må spille på HGK’s 18 hullers bane (stor bane), men du må endnu ikke spille på andre golfbaner.
  • Når du har gennemført hele uddannelsesforløbet (se beskrivelsen under punktet “Hvordan”), får du udleveret et DGU-kort. Det giver dig ret til, mod betaling, at spille på alle golfbaner i hele verden. Der kan dog være nogle krav om, at du skal have et bestemt golf-handicap for at spille.

Hvordan gør vi i HGK?

I HGK har vi besluttet, at alle nye medlemmer (som ikke allerede har et DGU-kort) skal gennemføre den samme uddannelse, før de får udstedt et DGU-kort. Der er dog enkelte punkter i uddannelsen, som er tilpasset juniorerne: f.eks. holder vi regelundervisning, hvor der kun deltager juniorer, og kravet om træningslektioner opfylder du ved at deltage i juniortræningen. Men overordnet skal du som junior gennem den samme uddannelse som de voksne.

Uddannelsen er delt i to forløb, som vi har valgt at kalde Begynder 1 og Begynder 2. Du kan se indholdet af dem under punktet “Hvordan”.

TESTIMONIALS

Hvad andre siger om os

"Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre bane lære ..."

Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre baner lære meget af.

Betjening i restaurant var super hele vejen, vi var 53 veteraner, og ikke een gik sulten hjem.

Tak tak, kommer gerne igen.

Tak for en fin træningsdag i sidste uge i forbindelse med mit ophold på Nørgaards Højskole. Og efterfølgende runde på jeres smukke baner.

Jeg har kun spillet golf i ti måneder og er ikke nogen vårhare, så niveauet er ikke så højt. Men jeg blev meget begejstret for Ian’s træning og de teorier, som ligger bag og tror at de vil kunne gøre, at jeg kan nå at blive en tilfreds og glad golfspiller inden timeglasset løber ud.

Hedda SandemoseMedlem Smørrum Golf Club

Jeg er 54 år, har hcp. 15, har spillet golf i mange år, har læst mange bøger om golfsvinget og har haft et utal af instruktionstimer med diverse proer gennem årene. Men de senere år har jeg haft svært ved at spille op til mit handicap, jeg har ramt bolden dårligt og ustabilt, og det har ikke været helt så sjovt at spille golf som tidligere.

Dette kursus er simpelthen den bedste golfinstruktion, jeg nogensinde har fået - uden sammenligning!

Indrømmet - jeg var skeptisk. Ikke noget med “snotten i måtten”, “stramme fjederen op”, “ikke svaje”, “strakt venstre arm”, “ikke kigge op”.

Alt det kan man godt aflære - og det virker!

I stedet fokuseres på at slappe af og nyde det - at få rytme ind i golfsvinget, og nu kan jeg pludselig ramme bolden godt igen, og slå længere. Ikke hver gang, men svinget er i tydelig bedring, og der er meget færre ting at stå med i hovedet!

Jeg kan kun anbefale “Positive Impact Golf” hos Ian.

Prøv det, hvis du også synes, at det hele er blevet noget forkrampet, stift og knap så sjovt.

Niels Jørgen StrømMedlem Hammel Golf Klub

Som borgmester i 1992 var jeg naturligvis optaget af at skabe en positiv udvikling i byen og medvirke til, at vi i kommunen havde de rette varer på hylderne, som kunne tiltrække og fastholde borgere. Her så jeg en golfklub som et stort aktiv. Derfor føler jeg mig privilegeret over at have været med til at fostre ideen og tage initiativ til HGK. Det var utroligt spændende at få lov at være med på den første del af rejsen.

Niels Erik NielsenTidl. Borgmester, Favrskov Kommune

Til dags dato nævnes Hammel Golfklub ofte, når erfaringer og oplevelser diskuteres både blandt de ansatte hos ECCO Tour, men også blandt de spillere, som i flertal stadig omtaler Hammel Golfklubs greens, som ”de bedste nogensinde”. Ganske imponerende for en klub, som kun de færreste i vores netværk kendte til inden den hyggelige juni-turnering i 2012.

 

Flemming AstrupDirektør ECCO Tour

Ecco Tour 2012 på Hammel Golf Klubs anlæg er [...] i den grad med til at sætte Favrskov Kommune på landkortet på en positiv og særlig måde. Vi vil gerne vise omverdenen. at Favrskov Kommune også har noget at byde på, når det gælder eliteidræt.

Nils BorringBorgmester, Favrskov Kommune

Hammel Golf Klub er en dejlig klub, med de rigtige værdier

Jeg syntes Hammel Golf Klub er et fantastisk sted af være. Man føler sig velkommen altid.

En rigtig dejlig bane og flot stand. Meget positiv oplevelse

I har en superbane. Super klub – glade medlemmer