Close
Mosevej 11b, 8450 Hammel, Danmark
+45 8696 1819, info@hammelgolfklub.dk

Golf gavner andre end golfspillerne

At golfsporten er en kilde til glæde, bevægelse og socialt samvær er der ikke noget nyt i.

Men en ny undersøgelse understreger, at golfsporten har en lang række gavnlige virkninger på samfundet som helhed.

Det sundhedsmæssige er måske det område, hvor det slår stærkest igennem.

Undersøgelsen som er lavet af Damvad Analytics konkluderer, at minimum 74 af de 795 medlemmer af en gennemsnitlig golfklub ville blive inaktive, hvis klubben ikke fandtes. En almindelig dansk golfklub sparer derigennem samfundet for minimum 320 årlige sygedage

Samtidig forebygger en almindelig golfklub minimum seks tilfælde af type 2-diabetes

Glæden ved at bevæge sig er blot en af de faktorer, der gør golfspillere til Danmarks måske mest loyale sportsudøvere. Når først en person kommer i gang med at spille golf, bliver han eller hun gennemsnitligt ved i næsten ti år viser tal fra Dansk Golf Union.

Hvis man lægger til, at golfsporten har flere end 150.000 udøvere og er den største organiserede sport i Danmark for folk over 25 år, så bliver gevinsten tydelig at få øje på.

Den lokale golfklub er også en gevinst på det sociale plan. Man kan spille golf hele livet, og der er kun få sportsgrene, der på samme måde som golf kan være ramme om fællesskab på tværs af generationer – og konkurrence på tværs af niveau. Golfsportens unikke handicapsystem betyder nemlig, at alle golfspillere kan dyste mod hinanden, uanset deres niveau.

Undersøgelsen fra Damvad Analytics viser, at 92 procent af alle golfspillere deltager i en eller flere klubaktiviteter, og dermed får social værdi gennem golfsporten.

Men golfsportens sociale værdi strækker sig længere end til medlemskartoteket.

Golfklubberne er i stigende grad rammer om sociale og kulturelle aktiviteter, som de omkringliggende samfund har glæde af. Restauranten kan måske bruges til jazzkoncert. Den ene fairway kan måske bruges som skiløjpe om vinteren. Eller stisystemet omkring banen kan måske bruges til traveture, også for dem, der (endnu) aldrig har haft en golfkølle i hånden.

OMTALE

"Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre bane lære ..."

Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre baner lære meget af.

Betjening i restaurant var super hele vejen, vi var 53 veteraner, og ikke een gik sulten hjem.

Tak tak, kommer gerne igen.

Tak for en fin træningsdag i sidste uge i forbindelse med mit ophold på Nørgaards Højskole. Og efterfølgende runde på jeres smukke baner.

Jeg har kun spillet golf i ti måneder og er ikke nogen vårhare, så niveauet er ikke så højt. Men jeg blev meget begejstret for Ian’s træning og de teorier, som ligger bag og tror at de vil kunne gøre, at jeg kan nå at blive en tilfreds og glad golfspiller inden timeglasset løber ud.

Hedda SandemoseMedlem Smørrum Golf Club

Jeg er 54 år, har hcp. 15, har spillet golf i mange år, har læst mange bøger om golfsvinget og har haft et utal af instruktionstimer med diverse proer gennem årene. Men de senere år har jeg haft svært ved at spille op til mit handicap, jeg har ramt bolden dårligt og ustabilt, og det har ikke været helt så sjovt at spille golf som tidligere.

Dette kursus er simpelthen den bedste golfinstruktion, jeg nogensinde har fået - uden sammenligning!

Indrømmet - jeg var skeptisk. Ikke noget med “snotten i måtten”, “stramme fjederen op”, “ikke svaje”, “strakt venstre arm”, “ikke kigge op”.

Alt det kan man godt aflære - og det virker!

I stedet fokuseres på at slappe af og nyde det - at få rytme ind i golfsvinget, og nu kan jeg pludselig ramme bolden godt igen, og slå længere. Ikke hver gang, men svinget er i tydelig bedring, og der er meget færre ting at stå med i hovedet!

Jeg kan kun anbefale “Positive Impact Golf” hos Ian.

Prøv det, hvis du også synes, at det hele er blevet noget forkrampet, stift og knap så sjovt.

Niels Jørgen StrømMedlem Hammel Golf Klub

Som borgmester i 1992 var jeg naturligvis optaget af at skabe en positiv udvikling i byen og medvirke til, at vi i kommunen havde de rette varer på hylderne, som kunne tiltrække og fastholde borgere. Her så jeg en golfklub som et stort aktiv. Derfor føler jeg mig privilegeret over at have været med til at fostre ideen og tage initiativ til HGK. Det var utroligt spændende at få lov at være med på den første del af rejsen.

Niels Erik NielsenTidl. Borgmester, Favrskov Kommune

Til dags dato nævnes Hammel Golfklub ofte, når erfaringer og oplevelser diskuteres både blandt de ansatte hos ECCO Tour, men også blandt de spillere, som i flertal stadig omtaler Hammel Golfklubs greens, som ”de bedste nogensinde”. Ganske imponerende for en klub, som kun de færreste i vores netværk kendte til inden den hyggelige juni-turnering i 2012.

 

Flemming AstrupDirektør ECCO Tour

Ecco Tour 2012 på Hammel Golf Klubs anlæg er [...] i den grad med til at sætte Favrskov Kommune på landkortet på en positiv og særlig måde. Vi vil gerne vise omverdenen. at Favrskov Kommune også har noget at byde på, når det gælder eliteidræt.

Nils BorringBorgmester, Favrskov Kommune

Hammel Golf Klub er en dejlig klub, med de rigtige værdier

Jeg syntes Hammel Golf Klub er et fantastisk sted af være. Man føler sig velkommen altid.

En rigtig dejlig bane og flot stand. Meget positiv oplevelse

I har en superbane. Super klub – glade medlemmer