Close
Mosevej 11b, 8450 Hammel, Danmark
+45 8696 1819, info@hammelgolfklub.dk

Upendo Golf

Om Support Mombasa & Upendo Golf
Brian Mathiasen, professionel boksetræner og bokseekspert- kommentator på Viasat /TV3+ og TV3 SPORT 1+2.
Brian trænede fra 2001 til 2003 en bokser fra Kenya. Hver gang han havde haft en professionel boksekamp i Danmark, så fik altid en stak T-shirts med til bokseklubben i Kenya, der hedder Transfix ABC. Det betød meget for klubben dernede, og sådan noget kan man ikke sidde overhørig.
Dette betød, at i 2004 sendte vi en kasse med brugt og nyt bokseudstyr derned. Siden da er det blevet til mange kasser med alt fra aflagte boksehandsker, almindeligt tøj og sportstøj, blyanter, viskelædere og andre skolerekvisitter til juniorbokserne i klubben, kasserede mobiltelefoner, der stadig kunne være funktionsdygtige og meget mere. Efterhånden led Transfix bokseklub ingen akut nød længere, men det gjorde børnene i området dernede til gengæld. Det blev iagttaget ved selvsyn gennem mange ture til Kenya.
Disse ture affødte tanken om lægge flere kræfter i projektet.
I 2008 startede vi med at sponsorere udvalgte fattige familier ude i slumkvartererne Mombasa og omegn. Mercy, som bor i Mombasa, er vores bindeled til de fattige familier, og hun sørger for at forvalte de penge, der samles ind til de fattige familier, som jeg finder sponsorerer til  iDanmark.  Mercy sørger for at finde de fattige familier, der kan bruge en hjælpende hånd. Hun besøger familierne hver måned, når de skal have deres sponsorpenge og følger tingenes udvikling.
De danske familiesponsorer betaler 3.000 kr. for et helt år. (250 kr. pr. måned).
Det er meningen, at den fattige familie skal udvikle sig via den hjælpende hånd  fra Danmark. De kan måske åbne deres egen forretning – købe madlavningsfaciliteter og sælge mad på gaden – eller måske endda at flytte til et bedre område, hvor mulighederne for at finde sig et job er større, og hvor kundepotentialet er større, hvis man eksempelvis kan et håndværk. (Typisk tømrer, skrædder, mekaniker, cykelsmed, madlavning, rengøring eller opvasker m.m.)
Således at vi pt har hjulpet mere end 50 fattige familier i Mombasa.
De penge, vi får sponsoreret, går direkte og ubeskåret til de rigtige mennesker.
Vi byggede et børnehjem
I december 2010 startede vi med at bygge børnehjemmet UPENDO CHILDREN´S HOME, som er et hjem for forældreløse børn, og i april 2011 stod det færdigt.
Børnehjemmets personale består af Mama Patricia, som er alle børnenes plejemor. Hun bor på Upendo og har sit eget værelse. Hendes opgave er blandt andet at lave mad tre gange om dagen, få børnene i skole, give kærlighed og omsorg, og være en mor for dem. Børnehjemmet består af 4 værelser: Et værelse til Patricia, et værelse til drengene, et værelse til pigerne og et opholdsrum/stue. Der er et indendørs- og et udendørstoilet samt et badeværelse i huset. Patricia har to døtre på 14 og 24 år. Den yngste datter, Bagita, går på High School i Nairobi, og den udgift bliver også betalt af Support Mombasa. Den ældste datter, Yvone, arbejder som frivillig for The Girl Scouts, hvor hun laver velgørenhedsarbejde.
Yderligere vil jeg nævne, at arbejdet med sponsorer og familier i Kenya samt opbygningen af Upendo, udover glæden ved at give og gøre en stor forskel for de involverede, samtidig har medført, at jeg blev kåret som ”Årets Østjyde 2010”. En titel jeg er stolt af at få, fordi den er et slags officielt bevis på, at mit arbejde i Mombasa gør en forskel. Den forskel gør børnehjemmet allerede, og derfor skal det sikres økonomisk, hvilket kan gennemføres med støtte fra fonde og villige sponsorer.
Vi startede i januar 2011 foreningen, som hedder SUPPORT MOMBASA.

OMTALE

"Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre bane lære ..."

Fantastisk god bane, og service fra vi teede ud til vi kom ind, det kunne andre baner lære meget af.

Betjening i restaurant var super hele vejen, vi var 53 veteraner, og ikke een gik sulten hjem.

Tak tak, kommer gerne igen.

Tak for en fin træningsdag i sidste uge i forbindelse med mit ophold på Nørgaards Højskole. Og efterfølgende runde på jeres smukke baner.

Jeg har kun spillet golf i ti måneder og er ikke nogen vårhare, så niveauet er ikke så højt. Men jeg blev meget begejstret for Ian’s træning og de teorier, som ligger bag og tror at de vil kunne gøre, at jeg kan nå at blive en tilfreds og glad golfspiller inden timeglasset løber ud.

Hedda SandemoseMedlem Smørrum Golf Club

Jeg er 54 år, har hcp. 15, har spillet golf i mange år, har læst mange bøger om golfsvinget og har haft et utal af instruktionstimer med diverse proer gennem årene. Men de senere år har jeg haft svært ved at spille op til mit handicap, jeg har ramt bolden dårligt og ustabilt, og det har ikke været helt så sjovt at spille golf som tidligere.

Dette kursus er simpelthen den bedste golfinstruktion, jeg nogensinde har fået - uden sammenligning!

Indrømmet - jeg var skeptisk. Ikke noget med “snotten i måtten”, “stramme fjederen op”, “ikke svaje”, “strakt venstre arm”, “ikke kigge op”.

Alt det kan man godt aflære - og det virker!

I stedet fokuseres på at slappe af og nyde det - at få rytme ind i golfsvinget, og nu kan jeg pludselig ramme bolden godt igen, og slå længere. Ikke hver gang, men svinget er i tydelig bedring, og der er meget færre ting at stå med i hovedet!

Jeg kan kun anbefale “Positive Impact Golf” hos Ian.

Prøv det, hvis du også synes, at det hele er blevet noget forkrampet, stift og knap så sjovt.

Niels Jørgen StrømMedlem Hammel Golf Klub

Som borgmester i 1992 var jeg naturligvis optaget af at skabe en positiv udvikling i byen og medvirke til, at vi i kommunen havde de rette varer på hylderne, som kunne tiltrække og fastholde borgere. Her så jeg en golfklub som et stort aktiv. Derfor føler jeg mig privilegeret over at have været med til at fostre ideen og tage initiativ til HGK. Det var utroligt spændende at få lov at være med på den første del af rejsen.

Niels Erik NielsenTidl. Borgmester, Favrskov Kommune

Til dags dato nævnes Hammel Golfklub ofte, når erfaringer og oplevelser diskuteres både blandt de ansatte hos ECCO Tour, men også blandt de spillere, som i flertal stadig omtaler Hammel Golfklubs greens, som ”de bedste nogensinde”. Ganske imponerende for en klub, som kun de færreste i vores netværk kendte til inden den hyggelige juni-turnering i 2012.

 

Flemming AstrupDirektør ECCO Tour

Ecco Tour 2012 på Hammel Golf Klubs anlæg er [...] i den grad med til at sætte Favrskov Kommune på landkortet på en positiv og særlig måde. Vi vil gerne vise omverdenen. at Favrskov Kommune også har noget at byde på, når det gælder eliteidræt.

Nils BorringBorgmester, Favrskov Kommune

Hammel Golf Klub er en dejlig klub, med de rigtige værdier

Jeg syntes Hammel Golf Klub er et fantastisk sted af være. Man føler sig velkommen altid.

En rigtig dejlig bane og flot stand. Meget positiv oplevelse

I har en superbane. Super klub – glade medlemmer